Majske igre
Šport

ŠPORTNO DOGAJANJE

Šport

Ponedeljek, 6. 5. 2019

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Ekipa po 6 igralcev, od tega morata biti vsaj 2 dekleti.

  Lokacija: Rožna dolina, odbojkarsko igrišče.

  Preprosta igra, s katero smo se spoznali v šolskih telovadnicah, nas spremlja tudi na Majskih igrah. Na šport se lahko prijavi vsak študent, tudi če ni stanovalec študentskega doma. V ekipi 6 igralcev morata biti vsaj 2 dekleti. Osnovno načelo igre je z neposrednim metom zadeti nasprotnikovega igralca in ga izločiti iz igre v polju. Igralec je izločen, če ga zadane žoga, ki nato pade na tla. Zadeti igralec lahko nadaljuje igro za nasprotnikovim poljem. Igrišča ne sme zapustiti tako, da gre čez nasprotnikovo polje. Če to stori, dobi žogo nasprotna stran, sicer pa vedno tista, ki je izgubila igralca. Zmaga ekipa, ki izloči vse igralce iz nasprotnikove ekipe.

  Če želite domu prinesti točke, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma (v tem primeru najmanj 4 tekmovalci), hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. 1. mesto – 10 točk, 2. mesto – 8 točk in 3. mesto – 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno. Ločeno moški in ženske.

  Lokacija: Rožna dolina, Študentski dom X.

  Včasih se zgodi, da dvigalo v več nadstropnih blokih enostavno ne deluje in takrat se moramo sprehoditi po neskončnih stopnicah, če se nam malce mudi, pa postane vse skupaj še toliko težje. Ravno zaradi tega pripravljamo v okviru Majskih iger posebno disciplino v domu X. Cilj igre je, da v najkrajšem možnem času premagate razdaljo od kleti pa vse do sedmega nadstropja. Vsak tekmovalec dobi eno priložnost, njegov čas se zapiše, na koncu pa se določi zmagovalca z najhitrejšim časom. Tekmovanje poteka ločeno v ženski in moški konkurenci in je namenjeno vsem študentom in študentkam.

  Prijavijo se lahko vsi študentje, če pa želite domu prinesti točke, morate biti stanovalec študentskega doma. S 1. mestom prinesete domu 7 točk, z 2. mestom 5 točk in s 3. mestom 3 točke.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: /

  Sestava ekip: Neomejeno.

  Lokacija: Rožna dolina, nogometno igrišče.

  S prireditvijo Majski ogenj bomo tudi letos otvorili športni del Majskih iger.

  Majski ogenj ponuja priložnost, da samo z udeležbo prinesete točke vašemu domu, med drugim pa služi za druženje in spoznavanje študentov med domovi. Potekal bo na otvoritvi Majskih iger v Rožni dolini, in sicer na nogometnem igrišču. Za sodelovanje je potrebno le nošenje majice doma, ki mu pripadate. V primeru, da dom nima domske majice, morajo biti študentje iz istega doma enotni na nek drug način (npr. ista barva majice).

  Vsak posamezni dom dobi točke glede na število prisotnih študentov na povorki. Za vsaj DESET prisotnih dom dobi 3, za DVAJSET 6 in za TRIDESET ali več prisotnih 10 točk. Tu se nagrade za prvo, drugo in tretje mesto ne podeljujejo. Pridobijo se le točke za domsko točkovanje.

Torek, 7. 5. 2019

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip:  Posamezno. Ločeno moški in ženske.

  Lokacija: Rožna dolina, telovadnica.

  Namizni tenis je igra z loparjem, ki zahteva dobro koncentracijo in potrpežljivost. To sta le dve izmed mnogih lastnosti, ki naredijo dobrega igralca. Če mislite, da opisujejo tudi vas, se prijavite na tekmovanje in se preizkusite v študentski konkurenci. Vabljeni pa ste seveda tudi ostali ljubitelji športa, ki si želite zabave ob igranju namiznega tenisa. Tekmovanje bo potekalo ločeno v moški in ženski kategoriji. S seboj prinesite svoje loparje! Tistim, ki loparjev nimate, jih bomo na tekmovanju priskrbeli mi. Sistem tekmovanja bo prirejen številu prijavljenih tekmovalcev.

  Točke lahko domu prinesejo le stanovalci študentskih domov in se štejejo posebej v moški in posebej v ženski konkurenci. 1. mesto prinese domu 7 točk, 2. mesto 5 točk in 3. mesto 3 točke.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno

  Lokacija: Rožna dolina, pred Rožna Kuh’na

  Miselna namizna potezna igra z dolgo tradicijo in visoko ravnjo organiziranosti po celem svetu bo tudi letos na Majskih igrah ponovno ponudila priložnost, da se izkažete. Vsak igralec ima na začetku 16 figur razporejenih po določenem vrstnem redu, zrcalno nasproti. Prvi na potezi ima bele in drugi črne figure. Cilj igre je matirati nasprotnikovega kralja. Tekmovalo se bo v mešani kategoriji, kar pomeni, da bo skupno tekmovanje za moške in ženske.

  Prijavijo se lahko vsi študentje, če pa želite domu prinesti točke, morate biti stanovalec študentskega doma. 1. mesto prinese domu 7 točk, 2. mesto 5 točk in 3. mesto 3 točke.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno. Ločeno moški in ženske.

  Lokacija: Rožna dolina, teniško igrišče.

  Letos bo na Majskih igrah ponovna priložnost, da se izkažejo vsi ljubitelji rumene žogice v športu iz Wimbeldonskih zelenic. Tako razburljive tekme, kot se včasih dogajajo na profesionalnih zelenicah, niso nobena izjema niti pri nas v Rožni dolini. Imate dober forehand? Mogoče backhand? Ali vam bolje ugaja igra na mreži? Pridite in pokažite svoje znanje, poskusite nasprotniku vsiliti svojo igro in ga na koncu premagati. Teniški turnir se bo odvijal tako v moški kot tudi v ženski konkurenci. Sistem tekmovanja in dolžina igre se bosta prilagodila številu prijav in jih bo določil organizator. Igralci si sodijo sami. S seboj obvezno prinesite svoje loparje.

  Prijavijo se lahko vsi študentje, če pa želite domu prinesti točke, morate biti stanovalec študentskega doma. 1. mesto prinese domu 7 točk, 2. mesto 5 točk in 3. mesto 3 točke.
  Točkovanje je ločeno v moški in ženski konkurenci. 

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: /

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 8 tekmovalcev (4 moški + 4 ženske).

  Lokacija: Rožna dolina, travnik pred domom IV.

  Večina študentov, ki živi na podeželju, se je verjetno že udeležila takšnih iger in za le-te ni potrebno dodajati, da bo prisotno obilo veselja, zabave, tekmovalnega duha in dobrega druženja. Vsi tisti, ki se takšnih iger še niste udeležili, pa je to odlična priložnost, da se pridružite tekmovanju in preizkusite v različnih spretnostih, ki jih obvlada pravi kmet. Tekmovanje bo potekalo samo za ekipe iz Študentskih domov v Ljubljani. Odvijalo se bo v Rožni dolini, na travniku pred domom IV. Ekipo sestavlja 8 tekmovalcev, od tega mora biti polovica žensk in polovica moških. Vse igre in točkovanja bodo s strani organizatorja predstavljena na prizorišču pred tekmovanjem.

  Na to domsko igro lahko domovi prijavite več ekip iz enega doma, pogoj pa je, da so vsi člani ekipe stanovalci istega doma!

  Pri tej kategoriji prinesete točke domu že ob sami udeležbi. Čeprav ima lahko en dom prijavljenih več ekip, v vsakem primeru prejme za udeležbo 10 točk (če je prijavljena le ena ekipa ali če jih je prijavljenih več). Za točkovanje prvih treh mest se bo upoštevala le uvrščenost najbolje uvrščene ekipe iz doma (lahko je prijavljenih več ekip iz istega doma, točke za uvrstitev pa se upoštevajo le najbolje uvrščeni). Za 1. mesto prejme ekipa 10 točk, za 2. mesto 8 točk in za 3. mesto 6 točk.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno.

  Lokacija: Rožna dolina, pri domu III.

  Najbolj zabavna lesena igra na svetu že peto leto zapored osvaja Majske igre z obilico zabave in velikim številom obiskovalcev. Zaradi enostavnosti igre predhodno znanje in posebne spretnosti ne igrajo velike vloge pri zmagi, zato je ta primerna za vsakogar. Igra je znana tudi pod imenom prstostrelka, saj je namen igre s hitrimi prsti in s pomočjo elastike spraviti vse ploščke skozi luknjo na nasprotnikovo stran. Na začetku igre si nasprotnika razdelita po osem ploščkov, tako da jih ima vsak na svoji strani strelastike. Ko sta tekmovalca pripravljena na igro, z dlanmi udarita skupaj, da je začetek igre pravičnejši. Igra je končana v trenutku, ko enemu izmed igralcev uspe izprazniti svojo igralno površino.

  Če plošček poleti čez sredinsko letvico (ne skozi luknjo), se igra prekine, igralec pa mora ustreljeni plošček vzeti nazaj. Na pravo stran se vrnejo tudi ploščki, ki jih je kateri od igralcev skozi luknjo ustrelil po tem, ko je nasprotni igralec zahteval prekinitev. Igra se nadaljuje tako, da igralca ponovita plosk, s katerim sta igro začela. Igra se prekine tudi v primeru, ko pade iz igralnega polja plošček, ki je sicer šel skozi luknjo, pri čemer ga igralcu ni treba vzeti nazaj.

  Športa se lahko udeležijo vsi študentje, točke pa domu prinesejo le stanovalci študentskih domov. Tekmovanje bo potekalo mešano (skupaj moški in ženske). Prvouvrščeni/a bo domu prinesel/la za 1. mesto 7 točk, za 2. mesto 5 točk in za 3. mesto 3 točke.

Sreda, 8. 5. 2019

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno.

  Lokacija: Rožna dolina, Rožna kuh’na.

  Ena najbolj priljubljenih sodobnih družabnih iger, v kateri naseljujete neobljudeni otok Catan. Ob začetku igre pridobite pokrajine, ki prinašajo različne surovine. S surovinami nato trgujete z drugimi igralci, kar vam omogoči, da zidate ceste, naselja in mesta. Zmaga tisti, ki prvi nabere 10 točk. Na turnirju bo prostora za 64 igralcev, vsak bo odigral 4 kvalifikacijske igre, za tem pa bodo najboljši uvrščeni na finalno mizo, kjer se bodo pomerili za zmagovalca turnirja.

  Pravila igre: Igralo se bo po standardnih Catan pravilih, vključenih v škatli igre (najdete jih tukaj). Uporablja se naključna postavitev plošče, prav tako ni v veljavi ‘prijazni’ ropar. Edina izjema je določitev začetnega igralca in sedežnega reda, ki bo znotraj igre določen naključno. To je edino hišno pravilo v uporabi. V primeru kakršnekoli nejasnosti ali nerazumevanja pravil bo imel končno besedo sodnik. Točkovanje turnirja: Točke turnirja bodo igralcem dodeljene vsako igro glede na njihovo uvrstitev v igri (5 točk za 1. mesto, 3 točke za 2. mesto, 2 točki za 3. mesto, 1 točka za 4. mesto pri igrah s štirimi igralci in 5 točk za 1. mesto, 3 točke za 2. mesto in 1 točka za 3. mesto pri igrah s tremi igralci). V primeru izenačenega izzida za 2. ali 3. mesto se točke razdelijo med izenačene igralce. Krogi turnirja: Turnir se bo igral 4 kvalifikacijske kroge. Prvi krog bodo igralci naključno razvrščeni na mize po 4 igralce, v primeru, da število aktivnih udeležencev ne bo deljivo s 4, bomo naredili nekaj miz s 3 igralci. Vsak naslednji krog se igralci razvrstijo glede na njihove dosedanje točke turnirja (bolje uvrščeni igrajo skupaj). Po 4 kvalifikacijskih krogih se prvi 4 igralci z največ točkami turnirja uvrstijo na finalno mizo in odigrajo zadnjo finalno igro, ki bo določila zmagovalca turnirja. V primeru izenačenja v turnirskih točkah, se gleda skupno število zmagovalnih točk znotraj iger, če je še vedno izenačeno, uvrstitev določi žreb. Sedežni red v zadnji igri ne bo naključen, ampak bodo igralci (glede na dosežene točke turnirja) izbirali svojo pozicijo. Zmagovalec finalne mize je zmagovalec turnirja.

 • Prijavnina: 7 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 5 igralk + 3 rezerve

  Lokacija: Rožna dolina, nogometno igrišče.

  Nogomet je ekipna igra z žogo in eden najbolj priljubljenih športov na svetu. Na Majskih igrah se bodo v tej disciplini pomerili tako moški kot tudi ženske. Ekipo sestavlja največ 8 igralk. V polju zmeraj (razen ob izključitvi) igrajo 4 igralke + 1 vratarka in 3 leteče menjave, ki se lahko med igro kadar koli zamenjajo s soigralko iz igrišča. Pravila igre bodo določena pred začetkom turnirja in se bodo prilagajala številu prijavljenih ekip. Turnirja se lahko udeležijo vse študentke.

  Pogoj za doprinos točk študentskemu domu je, da je VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalk istega doma, hkrati pa se morajo uvrstiti med najboljše tri. 1. mesto prejme 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk. 

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 10 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Dvojice(2).

  Lokacija: Rožna dolina, za domom III.

  Beer pong je relativno enostavna igra, ki ne zahteva predznanja in miselnih naporov, prinese pa veliko zabave ob igranju in je posledično ena najbolj obiskanih disciplin športnega dogajanja Majskih iger. Igra se v dvojicah, ki pa so lahko tudi mešane. Namen igre je zadeti žogico v kozarček. Če z žogico zadenete v nasprotnikov kozarček, se ta umakne iz igre, nasprotnik pa spije vsebino kozarčka. Če se izvede normalen met, pri katerem se žogica ne dotakne mize, nasprotnik žogice v zraku ne sme izbijati. V nasprotnem primeru (ko se žogica dotakne mize) je nasprotniku dovoljeno izbijanje žogice. Ekipa, ki zadane vse nasprotnikove kozarčke, je zmagovalna. Turnir bo potekal po sistemu izločanja. Zaradi vsakoletnega velikega zanimanja in letošnjih bogatih nagrad, za katere bo med drugim poskrbela Pivovarna Laško, bo število mest omejeno na 128 parov, zato pohitite s prijavo!

  Prve tri uvrščene dvojice prinesejo domu za 1. mesto 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk. Oba tekmovalca morata biti iz istega doma, da prineseta domu točke. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 3 + 1 rezerva

  Lokacija: Rožna dolina, odbojkarsko igrišče.

  Nogomet na mivki je za nekatere eden najatraktivnejših športov. Kot že samo ime pove, poteka nogomet na mivki, zaradi česar ni strahu pred odrgninami in poškodbami. Vsako ekipo lahko sestavljajo natanko štirje tekmovalci, v polju pa igrajo trije. Ekipe so lahko moške, ženske ali mešane, vendar vsi tekmujejo v skupnem sistemu. Tekma traja 8 minut, igralci pa si sodijo sami. V primeru neodločenega izida po izteku časa, ekipi izvajata strele preko celotnega igrišča na nebranjen gol (vseh strelov za posamezno ekipo ne sme izvajati isti igralec). Sistem igranja je prilagojen številu prijavljenih ekip in ga določa organizator. Na tekmovanje  se lahko prijavijo tudi ekipe, ki niso iz študentskih domov.

  Če tekmujete v okviru študentskega doma, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

Ponedeljek, 13. 5. 2019

 • Prijavnina: 7 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 5 tekmovalcev + 3 rezerve

  Lokacija: Rožna dolina, nogometno igrišče.

  Atraktivna igra z žogo je zagotovo ena najbolj priljubljenih športnih disciplin na Majskih igrah, kar potrjujeta število prijavljenih ekip in tudi število gledalcev, ki z navijanjem spodbujajo svoje prijatelje in sostanovalce. Za zmago je zelo pomembna uigranost ekipe, tehnično znanje, disciplina, kondicijska pripravljenost in borbenost. Sistem tekmovanja bo v prvem dnevu skupinski, v drugem pa na izločanje. Igra se po pravilih malega nogometa (4 + 1), za upoštevanje katerih bo skrbel tudi sodnik. Grobi prekrški se sankcionirajo z izključitvami. V primeru neodločenega rezultata takoj sledijo kazenski streli. Vsako ekipo sestavlja točno 8 igralcev, od tega so 3 rezerve, ki so leteče (izvajajo se med tekmo). Igralni čas se bo določil na turnirju, ko bo znano število ekip (običajno se igra 2 x 6 minut). Zaradi vsakoletnega velikega zanimanja bo maksimalno število prijavljenih ekip 64.

  Turnir je namenjen vsem študentom. Če tekmujete v okviru študentskega doma, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Dvojice (2)

  Lokacija: Rožna dolina, pred Rožna Kuh’na.

  Briškula je italijanska igra s kartami za dva do šest igralcev, kjer je potrebno dobro spremljati že odvržene karte in s pomočjo predvidevanja nasprotnikovih kart taktično premagati tekmeca. Briškula vsako leto na Majskih igrah postreže z velikim številom udeležencev. Igra je namenjena vsem študentom, igralo pa se bo v parih, ki pa so lahko tudi mešani. Pari bodo razdeljeni v skupine po 4. Vsak bo igral z vsakim na eno dobljeno igro. Zmagovalci skupin bodo napredovali v izločilne boje. V skupinskem delu se igra na eno dobljeno igro, v nadaljevanju pa na dve dobljeni igri.

  Če tekmujete za pridobitev točk študentskega doma, se morate uvrstiti med najboljše tri. Oba tekmovalca morata biti iz istega doma, da domu prineseta točke. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri. Prve tri uvrščene dvojice prinesejo domu za 1. mesto 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Dvojice (2)

  Lokacija: Rožna dolina, za domom III.

  Ročni nogomet je družabna igra, kjer se nogometne veščine merijo malo drugače. Pri takšnem nogometu ni tako pomembna fizična kondicija kot pa ročna spretnost in hitro razmišljanje. V tej disciplini je pomembno to, kar imamo v zapestju. Je gostilniška igra, ki jo študentje običajno vsaj malo poznajo. Sistem tekmovanja bo prilagojen številu prijavljenih parov in ga določa organizator. Pari so lahko moški, ženski ali pa tudi mešani, vendar vsi tekmujejo v skupnem sistemu. Turnirja se lahko udeležijo tudi študentje, ki ne živijo v študentskih domovih.

  Prve tri uvrščene dvojice prinesejo domu za 1. mesto 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk. Oba tekmovalca morata biti iz istega doma, da prineseta domu točke. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: /

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 5 igralcev.

  Lokacija: Rožna dolina, travnik med domom I in domom XIV.

  Najbolj priljubljena družabna in družinska igra »Človek ne jezi se« je zelo enostavna za igranje. Za dodatno popestritev pri igranju smo figurice zamenjali s študenti, pri čemer 4 študentje stojijo v polju, peti študent pa meče kocko. Ekipe so lahko moške, ženske ali mešane, vendar vsi tekmujejo v skupnem sistemu. POZOR! Igre se lahko udeležijo le študentje iz študentskih domov, pri čemer pa morajo biti vsi tekmovalci določene ekipe iz istega doma. Pri tem športu lahko za vsak dom tekmuje le po ena ekipa.

  Vsak dom, ki se udeleži tekmovanja, prinese domu 10 točk za udeležbo. Zmagovalni trije domovi poleg tega prejmejo še dodatne točke; 1. mesto 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk.

 • Prijavnina: 8 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Dvojice.

  Lokacija: Biljardnica Direkt, Tbilisijska ulica 83.

  Letos vam v sklopu Majskih iger omogočamo, da se preizkusite v eni izmed najbolj priljubljenih barskih iger, za katero ne potrebujemo toliko fizične moči kot pa natančno in stabilno roko. Cilj te igre je, da z vrhom posebne palice udarimo kroglo lastne ekipe tako, da se zakotali v eno izmed lukenj na igralni mizi. Ko iz mize »pospravimo« vse ciljne krogle (barvne, označene s številkami), ki pripadajo tvoji ekipi, moraš za zmago v eno izmed lukenj zakotaliti še črno kroglo. Igralni sistem in dodatna pravila igre bodo določena na samem turnirju in bodo odvisna od števila prijavljenih ekip. Za prijeten igralni ambient in široko ponudbo osvežilnih pijač pa bo poskrbela Biljardnica Direkt, ki se nahaja na Viču. Turnir je namenjen vsem študentom in študentkam.

  Če tekmujete za pridobitev točk študentskega doma, se morate uvrstiti med najboljše tri. Oba tekmovalca morata biti iz istega doma, da domu prineseta točke. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri. Prve tri uvrščene dvojice prinesejo domu za 1. mesto 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

Torek, 14. 5. 2019

 • Lokacija: Rožna dolina, nogometno igrišče.

  Zaradi udeležbe veliko ekip se tekmovanje v nogometu izvede v dveh dneh, pri čemer prvi dan skozi skupinski del dobimo najboljše ekipe, ki se nato v drugem dnevu pomerijo v sistemu na izpadanje.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 5 + 3 rezerve. Ločeno moški in ženske ekipe.

  Lokacija: Rožna dolina, telovadnica.

  Košarka je eden najpopularnejših in najbolj gledanih športov na svetu. Na Majskih igrah se bodo pomerile moške in ženske ekipe v dvoranski košarki (v ločenih kategorijah). Ekipo sestavlja 5 igralcev, dovoljene pa so tri  rezerve. Ob igranju velja pravilnik dvoranske košarke Košarkarske zveze Slovenije, za upoštevanje katerega bo skrbel tudi sodnik. Igralni sistem bo določen na samem turnirju in bo odvisen od števila prijavljenih ekip v posamezni (moški in ženski) kategoriji. Turnir je namenjen vsem študentom in študentkam.

  Če želite domu prinesti točke, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk. 

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Študentski tek – posamezno (ločeno moški in ženske) in tek trojk (mešano).

  Lokacija: Rožnik, zbor na teniškem igrišču v Rožni dolini.

  Študentski tek je množična športna disciplina, ki je namenjena vsem ljubiteljem teka. Letos se boste lahko pomerili v dveh različnih kategorijah, in sicer v posamični (moški/ženski) in v teku trojk. Pri teku trojk mora ekipo sestavljati vsaj eno dekle. Pravilo pri teku trojk je, da morajo tekači priteči v cilj skupaj in se čez ciljno črto držati za roke. Če ekipa ne priteče skupaj, je diskvalificirana.

  Oba teka bosta potekala na isti trasi. Štart bo v Rožni dolini, proga pa se bo nadaljevala preko Tivolija in končala s ciljem na jasi na Rožniku. Poskrbeli bomo da bo proga dobro označena. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi študentje.

  Če se prijavite na študentski tek v okviru doma in se uvrstite med prve tri, boste svojemu domu za osvojeno 1. mesto prinesli 7 točk, za 2. mesto 5 točk in za 3. mesto 3 točke. Točkovanje bo ločeno v moški in ženski konkurenci. Če tekmujete v sklopu teka trojk in želite domu prinesti pike, pa mora ekipo sestavljati več kot polovica tekmovalcev iz istega študentskega doma (najmanj 2 tekmovalca/tekmovalki). Trojica, ki se uvrsti na 1. mesto, tako prinese domu 10 točk, za 2. mesto 8 točk in za 3. mesto 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: /

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 8 tekmovalcev (4 fantje + 4 dekleta).

  Lokacija: Rožnik, jasa.

  Igre brez meja nam vsako leto na Rožniku postrežejo z zanimivimi ekipnimi igrami in obilico smeha ter zabave. Ponovno bo vsaka od ekip morala pokazati čim več iznajdljivosti in spretnosti pri vsaki igri, verjetno pa bo potrebno na hitro popiti tudi kakšen kozarček. Igre bodo zelo zabavne, tako da bodo na svoj račun prišli tudi navijači svojih ekip, katerih upamo, da ne boste pozabili. Ta športna disciplina je namenjena izključno stanovalcem Študentskih domov v Ljubljani. Skupaj se bomo zbrali ob 13.00 na jasi na Rožniku, kjer se bomo pomerili v različnih igrah, ki jih bo določil in predstavil organizator. Ekipo sestavljajo 4 dekleta in 4 fantje. Vabljeni vsi na obilico smeha in lepih užitkov, s katerimi boste lahko nadaljevali vse do jutranjih ur, saj se dogajanje nadaljuje v obliki koncertov. Na to domsko igro lahko domovi prijavite več ekip, pogoj pa je, da so vsi člani ekipe stanovalci istega doma!

  Pri tej kategoriji prinesete točke domu že ob sami udeležbi. Čeprav ima lahko en dom prijavljenih več ekip, v vsakem primeru prejme za udeležbo 10 točk (če je prijavljena le ena ekipa ali jih je več). Za točkovanje prvih treh mest se bo upoštevala le uvrščenost najbolje uvrščene ekipe iz doma (lahko je prijavljenih več ekip iz istega doma, točke za uvrstitev pa se upoštevajo le najbolje uvrščeni). Za 1. mesto prejme ekipa 10 točk, za 2. mesto 8 točk in za 3. mesto 6 točk.

Sreda, 15. 5. 2019

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 3 + 1 rezerva.

  Lokacija: Rožna dolina, teniško igrišče.

  Nogomet na odboj je ena izmed različic nogometa na manjšem prostoru, kar je idealna priložnost za vse tehnično podkovane igralce, da pokažejo svoj celoten repertoar preigravanj in nogometnih trikov, vendar na koncu štejejo samo žoge v nasprotnikovi mreži. Vsako ekipo lahko sestavljajo natanko štirje tekmovalci, v polju pa igrajo trije. Igrajo lahko moške, ženske ali mešane ekipe, vendar vsi v skupnem sistemu. Tekma traja 8 minut, igralci pa si sodijo sami. Za vsa podrobna pravila (npr. branjenje gola, izvajanje menjav, itd.) se dogovorijo ekipe med seboj pred izvedbo turnirja. Ob neodločenem izidu po izteku časa izvajata ekipi strele preko celotnega igrišča na nebranjen gol (vseh strelov za posamezno ekipo ne sme izvajati isti igralec). Sistem igranja je prilagojen številu prijavljenih ekip in ga določa organizator.

  Če tekmujete v okviru študentskega doma, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno.

  Lokacija: Rožna dolina, za domom III.

  Igra s kartami, ki se velikokrat sprevrže v pravo dirko za zmago in za sabo, zaradi »nasilnega« prehitevanja, velikokrat pušča modrice, je več kot primerna za Majske igre. Igra se v več skupinah hkrati. Za eno mizo bo predvidoma šest igralcev (odvisno od števila prijavljenih). Na vsaki mizi bodo pravila, ki bodo enotna za vse. Vse mize bodo z igro začele istočasno, igra pa bo potekala 20 minut. Po končani igri si bodo tekmovalci sami zapisali rezultat. Igra bo potekala tako, da se naprej uvrsti tisti, ki ima najmanj točk. V finalu zmaga oseba, ki nabere najmanj točk. Karte so različnih vrednosti, zato je dobro, da se najprej znebite tistih, ki imajo višje vrednosti. Oštevilčene karte so vredne tako, kot kaže številka; karta 0 je vredna 10 točk; karte stop, vzemi 2, obrnjena smer in menjava barve so vredne 30 točk; karta vzemi 4 je vredna 50 točk; karta vzemi 5 pa je vredna 100 točk.

  Turnir je namenjen vsem študentom, ki se bodo po mešanih skupinah pomerili med sabo. Če tekmujete v okviru študentskega doma, boste za 1. mesto domu prinesli 7 točk, za 2. mesto 5 točk in za 3. mesto 3 točke.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: /

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno.

  Lokacija: Rožna dolina, Rožna Kuh’na.

  Popularna igra s kartami je mnogokrat označena kot igra na srečo, čeprav se vedno znova izkaže, da je za pridobitev velikega števila igralnih žetonov in posledično zmage potrebnega veliko znanja in koncentracije. V sklopu Majskih iger se bo igralo klasični (Texas Hold’em) turnirski poker, pri čemer na začetku vsak igralec dobi igralne žetone v skupni vrednosti 1000, stave pa se večajo na 45 minut. Igra se z osnovnim kompletom kart (52). Karte so med igro skrite (razen če so stave izenačene v all-in) in se pokažejo šele ob zaključku igre. Igralci glede na svoje karte višajo stave ali pa odstopijo iz igre (in pustijo vložek na mizi). Dobitek pobere edini preostali igralec ali pa tisti z najvišjo kombinacijo kart. Zmaga igralec, ki pobere vse žetone od ostalih tekmovalcev. Igra je namenjena vsem študentom. POZOR! Število mest je omejeno na 30, zato pohitite s prijavami!

  Točke lahko prinesejo domu le stanovalci študentskih domov. 1. mesto prinese 7 točk, 2. mesto 5 točk in 3. mesto 3 točke.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Dvojice (2).

  Lokacija: Rožna dolina, odbojkarsko igrišče.

  Poleg odbojke 4 + 2, odbojke sede in odbojkarskih trojk Majske igre ponujajo tudi tekmovanje v odbojkarskih parih. Tekmovanje, ki vsako leto privabi veliko število udeležencev, gledalcev in navijačev, bo tudi letos postreglo z odličnim turnirjem na mivki sredi Rožne doline. Tekmovanje bo potekalo ločeno v moški in ženski konkurenci. Ekipo sestavljata natanko 2 igralca/igralki. Sistem igranja bo določen na prizorišču in bo odvisen od števila prijav. Na vseh tekmah do finala se bo igralo na en dobljeni set do 21 točk,  v finalu pa bosta ekipi za zmago potrebovali dva dobljena seta, ki se bosta igrala do 15 točk. Turnirja se lahko udeležijo vsi študentje, za upoštevanje pravil pa bodo prisotni tudi sodniki.

  Prve tri uvrščene dvojice prinesejo domu za 1. mesto 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk. Oba tekmovalca morata biti iz istega doma, da prineseta domu točke. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 8 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno. Ločeno moški in ženske.

  Lokacija: Arena play & party BTC.

  Bowling je za tiste z mirno roko precej preprosta igra. Glavni cilj je, da s kroglo, ki jo zakotališ po progi, poskušaš podreti keglje. Vsi, ki vas ta šport zanima, se boste lahko pomerili tako v moški kot v ženski konkurenci. Turnir bo potekal po sistemu odigranih dveh iger, kjer se izbere najboljših 6 finalistov in 6 finalistk (za uvrstitev šteje najboljša igra od obeh odigranih), ki odigrajo še finalno igro in se tako pomerijo za končno razvrstitev.

  Prijavijo se lahko vsi študentje, če pa želite domu prinesti točke, morate biti stanovalec študentskega doma. S 1. mestom prinesete domu 7 točk, z 2. mestom 5 točk in s 3. mestom 3 točke. 

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

Četrtek, 16. 5. 2019

 • Prijavnina: 6€

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 3 + 1 rezerva. Ločeno moške in ženske ekipe.

  Lokacija: Študentski kampus.

  Streetball oz. ulična košarka je vrsta košarkarskega tekmovanja, ki se igra na zunanjem dvorišču ali na ulici, in je med študenti zelo priljubljena. Tudi letos se boste lahko na Majskih igrah pomerili v tej disciplini vsi, ki vas takšen tip košarke veseli. Poleg spretnih preigravanj, atraktivnih podaj in košev, borbenih potez v obrambi ter požrtvovalnih reševanj žoge, nam bodo igralci pokazali še svoj tekmovalni in ekipni duh. Turnir bo potekal na Študentskem kampusu, Pivovarniška ulica 6. Ekipe bodo razvrščene v skupine, najboljše bodo nato napredovale v finalni del. Tekmovanje bo potekalo ločeno za moške in ženske. Ekipo sestavljajo štirje igralci, pri čemer je eden menjava. Igralo se bo po pravilih streetballa, in sicer do doseženih 15 točk (velja 2 razlike), pri čemer met za tri šteje 2 točki, ostali meti iz igre pa 1 točko. Turnir je namenjen vsem študentom.

  Če tekmujete v okviru študentskega doma, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno. Ločeno moški in ženske.

  Lokacija: Rožna dolina, štart med domoma I in XIV.

  V tej disciplini se bo pokazalo, kdo je spreten, hiter in predvsem previden v vožnji s kolesom. Čeprav z »bicikli« radi divjamo, moramo biti pri tem vedno pazljivi, da ne poškodujemo sebe ali v najslabšem primeru koga drugega. A tokrat bo dovoljeno divjati in nikogar ne bo na poti, zato ste vsi tisti, ki ste običajno hitri in divji s kolesom, vabljeni na dirko po poligonu med študentskimi domovi v Rožni dolini.

  Proga bo postavljena na območju študentskih domov in bo dobro označena, tako da ne bo mogoče zaiti iz nje. Zbrali se bomo za blokom I. Vsak bo imel dva poskusa, da spelje celoten krog, na koncu pa bomo dobili tri najhitrejše, ki se bodo za razvrstitev po prvih treh mestih pomerili še enkrat v finalni seriji. Pogoj je, da prinesete svoje lastno kolo, ki pa mora biti staro (brez prestav) in mora imeti zavore, ki delajo! Organizator bo pred tekmovanjem pregledal vsa kolesa. Poleg kolesa je pogoj tudi to, da na dirki niste vinjeni, kar se bo pred tekmovanjem preverilo z alko testom. Vsi, ki boste tekmovali, boste med dirko nosili zaščitno opremo (čelado in ščitnike za komolce), ki jo boste dobili pri organizatorju. Tisti, katerih kolesa ne bodo ustrezala pogojem, ali tisti, ki boste na alko testu napihali več kot 0.0, ne boste mogli tekmovati. Tekmovanje bo potekalo ločeno v moški in ženski konkurenci.

  Točkovanje je ločeno v moški in ženski konkurenci. Prijavijo se lahko vsi študentje, če pa želite domu prinesti točke, morate biti stanovalec študentskega doma. S 1. mestom prinesete domu 7 točk, z 2. mestom 5 točk in s 3. mestom 3 točke.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 4 + 1 rezerva.

  Lokacija: Rožna dolina, teniško igrišče.

  Floorball je športna različica dvoranskega hokeja, ki je za razliko od hokeja na ledu nenasilen šport in kjer je pretirana grobost (udarci s palico, nalet na telo in podobno) celo strogo kaznovana. Šport je zelo dinamičen in hiter, zato zahteva ustrezno telesno pripravljenost in tehniko obvladovanja žogice s palico. Vratar mora imeti dobro razvite reflekse, da lahko prestreže čim večje število žogic. Žogice lahko ustavi z nogami in tudi z glavo. Tisti, ki se želite udeležiti takšnega športa, SI PALICO PRISKRBITE SAMI!!! Vsako ekipo lahko sestavljajo natanko štirje tekmovalci, v polju pa igrajo trije. Igrajo lahko moške, ženske ali mešane ekipe, vendar vsi v skupnem sistemu. Tekma traja 8 minut. V primeru neodločenega izida po izteku časa se izvajajo streli preko celotnega igrišča na nebranjen gol (vseh strelov za posamezno ekipo ne sme izvajati isti igralec). Sistem igranja je prilagojen številu prijavljenih ekip in ga določa organizator. Tekmovanje je namenjeno tudi študentom in študentkam, ki niso nastanjeni/e v študentskih domovih v Ljubljani.

  Če tekmujete v okviru študentskega doma, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 7€

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno (mešano moški in ženske).

  Lokacija: Gerbičeva 59, klet.

  Pikado je družabna, a hkrati tekmovalna igra, kjer štejejo točke ter mirna in natančna roka. Zaradi vsakoletnega velikega zanimanja bo število tekmovalcev omejeno. Tekmovanje bo potekalo ločeno v moški in ženski konkurenci. Sistem igranja in vsa natančna navodila v zvezi z njim bo predstavil organizator na samem dogodku. Igre se lahko udeležijo vsi študentje, tudi tisti, ki niso nastanjeni v Študentskih domovih Ljubljana.

  Prijavijo se lahko vsi študentje, če pa želite domu prinesti točke, morate biti stanovalec študentskega doma. S 1. mestom prinesete domu 7 točk, z 2. mestom 5 točk in s 3. mestom 3 točke.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

Ponedeljek, 20. 5. 2019

 • Prijavnina: 6€

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno. Ločeno moški in ženske.

  Lokacija: Rožna dolina, telovadnica.

  V okviru Majskih iger organiziramo za vas tudi šport, ki ga v pomladnih dneh velikokrat igramo rekreativno, nekateri pa se z njim ukvarjajo tudi bolj profesionalno. Iz tega razloga badminton predstavlja popolno kombinacijo zabave in tekmovalnosti. Gre za refleksno zelo zahteven šport, saj se igra odvija zelo hitro, zato sta potrebna eksplozivno gibanje in dobra vzdržljivost. Prav tako je taktika tista, ki igra pomembno vlogo pri igranju. Smer in moč pri podaji žogice namreč določata, kako spretno bomo igralcu zadali udarec. Ker gre za individualno igro, bo tekmovanje potekalo ločeno za moške in ženske. Pravila bodo določena na mestu dogodka s strani organizatorja in se bodo prilagajala glede na število prijavljenih.

  Športa se lahko udeležijo vsi študentje, točke pa domu prinesejo le stanovalci študentskega doma. Točke se štejejo posebej v moški in ženski konkurenci. 1. mesto prinese domu 7 točk, 2. mesto 5 točk in 3. mesto 3 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 8 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posameznik, dvojice ali trojke (v ekipi treh mora biti vsaj ena ženska).

  Lokacija: Trampolin park WOOP Ljubljana, BTC.

  V trampolin park WOOP! vabimo vse, ki se želite preizkusiti v drugačnem izzivu; na trampolinih. Za vas smo pripravili atraktiven športni program, ki se ga lahko udeleži posameznik, dvojica ali ekipa treh, vsi pa tekmujejo v ISTI KATEGORIJI! V vsaki nalogi se pomeri posameznik oz. en član ekipe.

  WOOP!atlon je sestavljen iz treh nalog; KOŠARKE na trampolinih, GAMING – elektronske igre na trampolinih in hitrostnega skakanja po TRAMPOLINSKEM POLJU. Naloge se točkujejo glede na dosežen čas ali število doseženih točk. Skupni seštevek rezultatov bo določil zmagovalca/e.

  KOŠARKA NA TRAMPOLINIH

  V časovno določenem okvirju  (2 x 3 min), posameznik meče na vsak koš. Končni rezultat je seštevek zadetkov na obeh koših skupaj.

  GAMING – elektronske igre

  Posameznik bo na igri hitrostni izziv, v času 1 minute, skušal ugasniti kar največ luči na igralni postaji – konzoli. Končni rezultat je število ugasnjenih luči v 1 minuti.

  TRAMPOLINSKO POLJE

  Posameznik bo, v najkrajšem možnem času, moral skočiti na vsak trampolin na trampolinskem polju. Končni rezultat bo čas, ki ga bo posameznik potreboval za to.

  Zmagovalec ali zmagovalna ekipa prejme denarno nagrado v vrednosti 300€!!! Ne zamudite izjemne priložnosti, kjer si z malo spretnosti lahko prislužite super nagrado!

  V primeru, da želite domu prinesti točke, mora biti posameznik, ki tekmuje, stanovalec študentskega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Če tekmujete kot dvojice, mora biti vsaj eden izmed tekmovalcev stanovalec študentskega doma. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri. Če pa se prijavite kot trojka, morata biti vsaj 2 člana ekipe stanovalca istega doma, da ta prejme točke. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno.

  Lokacija: Stage One – esports (Borštnikov trg 2).

  Letos bodo do priložnosti, da pokažejo svoje znanje, prišli tudi »gamerji«. Prvič bomo namreč na Majskih igrah izvedli turnir v e-športu, in sicer se boste lahko pomerili v igranju popularne nogometne videoigre FIFA 19. Tekmovanje bo potekalo na igralnih konzolah Playstation 4, vse potrebno za igranje pa bo pripravljeno na mestu dogodka. Igralni sistem bo po principu izločanja, pri čemer je število prijav omejeno na 128 igralcev, zato pohitite s prijavo!

  Turnir je namenjen vsem študentom, ki bodo tekmovali med seboj v mešani kategoriji. Če želite pridobiti točke za svoj študentski dom, se je potrebno uvrstiti med najboljše tri, pri čemer 1. mesto prinaša 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 6 tekmovalcev (od tega vsaj 2 dekleti) + 2 rezervi.

  Lokacija: Rožna dolina, odbojkarsko igrišče.

  Na Majskih igrah boste opazili več različnih vrst odbojke. Najbolj številčne ekipe izmed teh ponuja tekmovanje odbojka 4 + 2, ki se igra na mivki v Rožni dolini. Ekipo morata sestavljati vsaj 2 dekleti, prav tako pa morata vsaj 2 dekleti za ekipo vseskozi igrati na polju. Tekmovanje je namenjeno vsem študentom. Zaradi večjega števila igralcev v polju je odbojka 4 + 2 najprimernejša različica tekmovanja za tiste manj izkušene in željne zabave.

  Če želite domu prinesti točke, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. 1. mesto prejme 10 točk, 2. mesto 8 točk in 3. mesto 6 točk. 

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

Torek, 21. 5. 2019

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 3 + 1 rezerva. Vsaj 1 dekle v ekipi.

  Lokacija: Mestni log, odbojkarsko igrišče.

  Na Majskih igrah izvajamo več različnih vrst odbojke. Ena najzanimivejših je tekmovanje v mešanih trojkah. Lokacija izvedbe je med študentskima domovoma v Mestnem Logu. Veliko število prijavljenih ekip pritegne mnogo gledalcev, ki z navijanjem poskrbijo za še večji tekmovalni naboj in odlično vzdušje. Vsaka ekipa lahko prijavi 4 tekmovalce. Med igro mora imeti vsaka ekipa na igrišču vsaj eno dekle. Igra se po piramidnem sistemu izpadanja, kjer ekipe vse do finala igrajo na dobljeni set do 21 točk, v finalu pa ekipi odigrata na dva dobljena seta do 21 točk.

  Turnir je namenjen vsem študentom in študentkam. Če tekmujete v okviru študentskega doma, mora ekipo sestavljati več kot polovica stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 10 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: 6 tekmovalcev.

  Lokacija: Indoor paintball, Dunajska cesta 123.

  Za vse, ki si želite pognati adrenalin po žilah, se lahko v sklopu Majskih iger prijavite na Paintball. Gre za akcijsko naravnan, nekontakten šport, v katerem se v napadu soočita dve nasprotni ekipi. Igra ni pogojena s fizično močjo, pomembna sta le timski duh in sposobnost hitrega odločanja. Cilj igre je z markirno puško izstreliti markirne kroglice in ob tem zadeti nasprotnika ter ga izločiti iz bitke. Zmaga tista ekipa, ki najhitreje izloči vse nasprotnike. 

  Letos bo paintball potekal v notranjih prostorih, kjer je poligon primerno urejen z dodatnimi lesenimi zavetji, ovirami in bunkerji. Na samem mestu dobite tudi paintball obleko in zaščito, za čevlje pa morate poskrbeti sami. Točna pravila in razpored se bodo prilagajala glede na število prijavljenih ekip in bodo podana s strani organizatorja na mestu dogodka. Ekipe so lahko mešane, tekmujejo pa vsi v skupni konkurenci.

  Če tekmujete v okviru študentskega doma, mora biti VEČ kot polovica ekipe sestavljena iz stanovalcev istega doma, hkrati pa se morate uvrstiti med najboljše tri. Prva ekipa prejme 10 točk, druga 8 točk in tretja 6 točk.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: /

  Prijaviš se lahko tukaj

  Število igralcev: 3 +1 rezerva

  Lokacija: Rožna dolina, odbojkarsko igrišče.

  Odbojka je svetovno znana igra, ki so jo spremenili in prilagodili nivoju, ki omogoča igranje odbojke invalidom. Odbojka sede zahteva gibanje na tleh z uporabo rok in hitrimi reakcijami zavzemanja položaja za učinkovito igranje. To zahteva zadostno treniranje osnovne tehnike, ogromno igre in razvoja očesne in telesne koordinacije. Odbojka sede je paraolimpijski šport, tako da gre za zelo razširjen šport, ki ga praviloma igrajo v športnih dvoranah. Odbojko sede pa lahko igrajo tudi neinvalidi.

  Pravila ki se razlikujejo od stoječe odbojke:

  • Zadnjica mora biti ob stiku z žogo na tleh ,
  • Servis se lahko blokira.

  Video si lahko ogledate tukaj.

  Če je celotna ekipa sestavljena iz tekmovalcev, ki prihajajo iz istega doma, se domu za udeležbo podeli 10 točk. Število točk, ki jih dom prejme za udeležbo, je neodvisen od števila prijavljenih ekip iz istega doma (torej se 10 točk podeli v primeru ene ali več prijavljenih ekip). Za uvrstitev med prve tri se točke ne podeljujejo.

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Dvojice (2).

  Lokacija: Rožna dolina, za domom III.

  Balinčkanje je večini dobro poznana igra z gumijastimi ploščicami, ki spominja na balinanje.Cilj igre je vreči čim več ploščkov čim bližje balinčku. Tekmovanje bo na Majskih igrah potekalo v dvojicah, pri čemer so lahko dvojice mešane (moški in ženska) ali ne (dve ženski ali dva moška), vendar vsi tekmujejo skupaj. Igra je namenjena vsem študentom, tudi tistim, ki niso iz študentskih domov.

  Prve tri uvrščene dvojice prinesejo domu za 1. mesto 10 točk, za 2. mesto 8 točk in za 3. mesto 6 točk. Oba tekmovalca morata biti iz istega doma, da prineseta domu točke. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Prijavnina: 8 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Dvojice (2).

  Lokacija: Mini cafe golf Tivoli, Celovška 25.

  Tekmovanje v najzabavnejši obliki golfa je še ena novosti letošnjega športnega dogajanja Majskih iger. Na prijetni lokaciji v osrčju parka Tivoli se boste lahko pomerili v mešani kategoriji tekmovanja med dvojicami. Vsak izmed tekmovalcev bo imel do 7 udarcev, da žogico mimo (ali preko) ovir spravi v luknjo. Zmagala bo dvojica, ki bo za to nalogo ob 18 luknjah skupaj potrebovala najmanj udarcev. Za zmago bo potrebno prikazati obilico natančnosti in koncentracije, ob glasbi in akcijski ponudbi pijač pa se bomo predvsem zelo zabavali!

  Na turnirju lahko sodelujejo vsi študentje, za domsko točkovanje pa prve tri uvrščene dvojice prinesejo domu za 1. mesto 10 točk, za 2. mesto 8 točk in za 3. mesto 6 točk. Oba tekmovalca morata biti iz istega doma, da prineseta domu točke. V primeru, da par sestavljata stanovalca različnih domov, morata ob prijavi določiti, za kateri dom nabirata točke. Če je eden izmed dvojice stanovalec doma, drugi pa ni, dom prvega tekmovalca dobi točke, če se uvrstita med prve tri.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

Sreda, 22. 5. 2019

 • Prijavnina: 6 €

  Prijaviš se lahko tukaj

  Sestava ekip: Posamezno.

  Lokacija: Rožna dolina, Rožna Kuh’na.

  Majske igre bomo zaključili v stilu, z eno najbolj priljubljenih kvartopirskih iger. Tako bomo prepustili, da sreča določi končnega zmagovalca.

  Tarok lahko glede na število igralcev igramo na več načinov. Možna je igra za dva igralca, vendar je bolj zanimivo igrati v skupini treh ali štirih. Glede na to se spreminja tudi deljenje kart. Delilec premeša karte, sledi privzdigovanje (igralec nasproti delilcu, če igrajo štirje, ali igralec tik pred delilcem, če igrajo trije, dvigne nekaj kart z vrha, delilec pa postavi spodnji del kupa na zgornji), nato se deli karte. Prvih šest kart gre v nespremenjenem vrstnem redu v talon, ki zaenkrat ostane skrit. V primeru, da igrajo trije, se nato v dveh krogih razdeli vsakemu igralcu po 8 kart, torej vsak dobi 16 kart. V primeru, da igrajo štirje, pa se v dveh krogih razdeli vsakemu igralcu po 6 kart, torej vsak dobi 12 kart. Vsak igralec drži karte v rokah tako, da vidi vse svoje karte. Igralec ne sme kazati kart ali izdati informacij o tem, kakšne karte ima, razen če to naredi v skladu s pravili. Igranja taroka se lahko udeležijo vsi študentje, tudi tisti, ki ne bivajo v študentskih domovih.

  Če tekmujete za svoj študentski dom, boste v primeru uvrstitve med prve tri prinesli domu za 1. mesto 7 točk, za 2. mesto 5 točk in za 3. mesto 3 točke.

  Prijavnina je potrjena s plačilom.

 • Lokacija: Indoor paintball, Dunajska cesta 123.

  Gre za drugi del dogodka, ki se izvaja v primeru velikega števila prijav. Nadaljuje se po vrstnem redu, kjer smo ostali prejšnji dan. Ostala pravila in sistem tekmovanja ostaneta enaka kot v prvem delu Paintball-a.

Šport
 

Zunanji športi so odvisni od vremenskih pogojev. V primeru, da športna disciplina odpade, imajo tekmovalci možnost vračila denarja ali prevzema majice Majske igre 2019, najkasneje do 22. 5. 2019. V primeru odpovedi športne discipline, bodo informacije pravočasno objavljene na info točki in spletni strani www.majskeigre.si.
Prijavnin se ne vrača! Število mest na posameznih tekmovanjih je omejeno. Pri športih kjer ni prijavnine, ni majic.

Dogodki so namenjeni samo študentom!
Vsak tekmuje na lastno odgovornost.

Prijaviti se je potrebno vsaj EN DAN pred športnim dogodkom! Prijavnine za šport se na dan dogodka zvišajo za 2€!
Prijava je potrjena s plačilom!

Prijave in informacije:
Info točka Študentskega sveta stanovalcev (Rožna dolina, Blok III., 1. nadstropje)

Delovni čas:

5. 5. 2019 med 17.00 in 20.00
Od 6. 5. 2019 do 22. 5. 2019, med 09:00 in 17:00 – vsak delovni dan razen ob petkih.
9. 5. 2019 bo info točka zaprta!

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:
sport@ssvets.si

 
Športko Majske igre