Majske igre 2018

 

Mesec maj se bliža, z njim pa tudi nestrpno pričakovane Majske igre.

 Študentski svet stanovalcev bo letos organiziral že 35. Majske igre. Največji študentski projekt v Sloveniji obeta mnogo športnih, glasbenih in kulturnih doživetij v časovnem razponu treh tednov. Majske igre 2018 se bodo odvijale od 7. pa vse do 23. maja na različnih lokacijah po Ljubljani.

Majske igre so vsako leto najbolj prepoznavna in obiskana študentska prireditev, zato ni čudno, da Študentski svet stanovalcev ostaja zvest organizator le-teh. Projekt traja tri tedne in vsako leto se ga udeleži preko 50.000 obiskovalcev. Združuje tri sklope: zabavo, kulturo in šport. Namen iger je študentom, pa tudi vsem drugim obiskovalcem, ponuditi mnogo športnih, kulturnih in glasbenih doživetij in jih tako spodbuditi k druženju in soustvarjanju utripa najlepšega študentskega projekta Majskih iger.

Letošnje Majske igre se bodo odvijale med 7. in 23. majem. Obiskovalci se bodo lahko sproščali na kar šestih kulturnih otočkih, na katerih jih bodo navduševali folklorniki, pesniki, pevci, komiki in še mnogi drugi. Poskrbljeno bo tudi za zabavo pozno v noč na štirih vsem dobro znanih glasbenih dogodkih. Študentje pa se bodo lahko pomerili med seboj v več kot 35 športnih panogah, med katerimi so tudi odbojka, nogomet, igre brez meja, košarka, beer pong, igre z loparji, razne igre s kartami in še veliko več.

Pričetek tri tedenske norije bo otvoritev Majskih iger 7. maja, 15. maja bo sledil pohod na Rožnik, dva dni za tem se bo dogajanje preselilo v Mestni Log, vse skupaj pa se bo zaokrožilo v celoto 23. maja na zaključku Majskih iger na Kardeljevi ploščadi.

Majske igre so za študente poseben dogodek saj predstavljajo zadnjo možnost za sprostitev pred poletnim izpitnim rokom. Prav zato se organizacijska ekipa že dolgo časa trudi, da bi zagotovila atraktivno, raznoliko in odbito dogajanje meseca maja. Majske igre nas še nikoli niso razočarale, prepričani ste lahko, da letošnje leto ne bo nobena izjema.

ŠSS Majske igre

Kontaktna oseba: Matic Klobučar
E – pošta: pr.promocija@ssvets.si
Telefon: 068 693 914